Vi har set disse knapper så mange gange allerede, da de er blevet en integreret del af Internettet. Hvis du er for doven til at tilmelde dig tjenester ved hjælp af din e-mail-adresse, kan du bare bruge dine sociale medier eller Google-konti til at tilmelde dig disse tjenester med.

Disse websteder kontakter derefter Facebook, Google, Twitter osv., Og disse websteder giver en godkendelses-token med dine grundlæggende detaljer, såsom dit navn, foto og e-mail-adresse. Bang du er i.

Problemet er, når du først giver websteder adgang via døren til dine sociale mediekonti, det kan blive risikabelt. Hvad hvis webstedet har dårlige intentioner? Hvad hvis de forsøger at høste mere af dine brugeroplysninger, f.eks. Dine adgangskoder?

Dette er grunden til, at du regelmæssigt skal gennemgå, hvilke sider der har adgang til dine sociale mediekonti eller Google-konto. Hvis du ikke bruger et websted mere, tilbagekald dets adgang! Sådan gør du det med de tre bedste tredjeparts-login-websteder.

Facebook

Gå til dette link, når du er logget ind på Facebook. Der vil du se alle de forskellige sider, du har tilmeldt dig og logget ind med ved hjælp af dine Facebook-legitimationsoplysninger.

Du kan beslutte først og fremmest inden tilbagekaldelse for at se, om du kan løse problemet, du har på en anden måde. For eksempel, hvis appen efterlader uønskede statusopdateringer overalt på din Facebook-væg, kan du måske ændre indstillingen for privatliv, så ingen ser det.

Hvis du beslutter, at tilbagekaldelse af appen er det eneste svar, skal du lukke det appvindue, og ved siden af ​​er et lille afkrydsningsfelt. Vælg det.

Knappen “Fjern” lyser nu. Hvis du klikker på den, bliver du bedt om bekræftelse af, at du virkelig ønsker at fjerne appen. Du kan også bede Facebook om at fjerne alle indlæg, fotos eller videoer, som appen muligvis har sendt på Facebook.

Hvis du klikker på "Fjern" igen, tilbagekaldes appens rettigheder til at få adgang til din konto, og du får en bekræftelse.

Twitter

Log ind på din Twitter-konto, og gå derefter tilbage her i dine indstillinger. Fanen "Apps og sessioner" er det, hvor al handlingen er til at gennemgå, hvem der har adgang til dine Twitter-detaljer.

Jeg blev ganske overrasket lige nu over hvor mange der er samlet på min Twitter-konto siden min sidste rensning for et par måneder tilbage.

Klik blot på dem, du vil tilbagekalde, og ligesom Facebook vil du se detaljer om det websted.

Klik på "Tilbagekald adgang" i bunden, og det er det. I stedet for at bede dig om at bekræfte som Facebook gør, forvandler Twitter tilbagekaldelseslinket til et "fortryd tilbagekald adgang" -link, hvis du pludselig skifter mening. Klik bare på det for at bringe tingene tilbage, som de var.

Gå tilbage til din Apps-side, skyl og gentag for andre apps, du vil nuke.

Google

Google kræver, at du logger ind på din konto, som du enten kan få adgang hertil eller via dine Gmail-indstillinger.

Hvis du går via det direkte link, skal du rulle ned, indtil du ser dette felt.

Klik på "Administrer adgang fra tredjepart" nederst for at åbne den korrekt. Jeg har over 30 apps her siden min sidste rensning, så det er virkelig på tide, at jeg slipper af med den klamrende entourage.

Med hver enkelt kan du hurtigt se, hvad den har adgang til. Klik på den for at slippe af med en af ​​dem.

Klik på den blå "Tilbagekald adgang" -knap, og du bliver bedt om at bekræfte fjernelsen, før Google sender den pakning.

Når du har klikket på OK, vil appen være væk. Fortsæt processen for andre, du vil give marschordre til.

Der er selvfølgelig mange flere tjenester, du kan bruge til at logge ind på websteder. WordPress for eksempel tilbyder det, og Apple har for nylig annonceret, at de også vil tilbyde en "Log ind med dit Apple ID" -funktion meget snart. Men i øjeblikket er Facebook, Twitter og Google de tre, du har brug for for at holde et konstant øje med.