Sociale medier er et interessant moderne fænomen. Nogle mennesker bruger det udelukkende for at holde kontakten med venner, mens andre praktisk talt livestreamer deres liv på sociale netværk. Uanset hvilken type person du er, kan du en dag beslutte at begrænse, hvad andre mennesker kan lære om dig online. Eller endda gøre en komplet oprydning på sociale medier. Det er her du muligvis står over for visse vanskeligheder.

Inden vi går ind på det, lad os se på grundene til, at du overhovedet vil overveje at slette dine tweets, Facebook-indlæg og Instagram-indlæg.

Digital detox - at tilbringe en bestemt periode uden at bruge gadgets eller sociale netværk i særdeleshed - er en populær. Andre grunde inkluderer at ansøge om et job (din nye chef behøver ikke nødvendigvis at se dine festbilleder eller læse dine tipfulde tweets) eller starte et nyt forhold. Du ønsker ikke, at din nye partner konstant skal mindes om dine gamle forhold.

Endelig vil du måske bare gerne gøre lidt af en personlig re-branding ved at slippe af med noget pinlige gamle fotos eller opdateringer. Uanset hvad dine grunde er, så kan du slette dine sociale medieopdateringer i bulk én gang for alle.

Sådan messes slet tweets

Som du sandsynligvis gætte, har Twitter heller ikke en indbygget funktion til at slette flere tweets på samme tid.

Gør følgende for at slette en individuel tweet:

  1. Find det indlæg, du gerne vil slette på din tidslinje. Klik på pilen i øverste højre hjørne af dit indlæg. Vælg Slet Tweet.

Brug TweetDelete til masse-slet tweets

Hvis du vil batch-slette dine tweets, skal du bruge en app eller en browserudvidelse til at gøre det. TweetDelete er en gratis app, der kan hjælpe dig med at slette tweets masse. Det fungerer i enhver browser, og du kan bruge det på dit skrivebord såvel som på din smartphone.

Sådan slettes dine tweets vha. TweetDelete:

  • Gå på TweetDelete-webstedet, og log ind på din Twitter-konto. Når du er logget ind, skal du klikke på Slet tweets.
  • Du kan vælge, om du vil slette alle dine tweets eller bare tweets fra en bestemt periode. Du kan også bruge et tekstsøgningsværktøj til at filtrere de indlæg, du vil fjerne. Når du er tilfreds med alle konfigurationer, skal du klikke på Slet mine tweets!

Du kan indstille appen til at køre en Twitter-oprydning regelmæssigt, hvis du vil fortsætte med at opdatere dit feed. Hvis du har over 3.200 tweets, som du gerne vil fjerne, kan du gentage processen, indtil de alle er væk. Der er andre værktøjer, der kan hjælpe dig med at slette dine tweets på én gang, men de fleste af dem skal du betale for.

I lighed med Facebook anbefaler vi, at du arkiverer og gemmer dit Twitter-indhold, før du foretager en komplet clear-out.

Sådan masse slettes Facebook-indlæg

Når det kommer til Facebook, er den mest indlysende mulighed at slette dine indlæg ad gangen. Gør følgende for at gøre det:

  1. Find opdateringen på din profil, du vil slette.Tap de tre prikker i det øverste højre hjørne af indlægget. Vælg Slet.

Alternativt kan du slette Facebook-indlæg ved hjælp af Aktivitetslogg:

  1. Find knappen Aktivitetslog i øverste højre hjørne af din profil. Vælg den kategori af indlæg, du gerne vil have adgang til, fra kolonnen Filtre. For at slette et indlæg skal du klikke på blyantikonet til højre for hvert indlæg.

Begge muligheder giver dig kun mulighed for at slette dine Facebook-opdateringer én efter én.

Brug Social Book Post Manager til masse at slette Facebook-indlæg

Desværre er der ingen mulighed på platformen til at slette indlæg, som du sletter browserens cache. Så hvis du ikke ønsker at spilde tid på at fjerne hvert Facebook-indlæg separat, bliver du nødt til at bruge en browserudvidelse eller et andet online værktøj til at slette Facebook-indlæg masse.

F.eks. Er Social Book Post Manager et gratis plugin til Chrome, der kan hjælpe dig med det. Du kan slette dine Facebook-indlæg i batches samt forbedre dit Facebook-privatliv ved at skjule flere indlæg fra andre brugere.

Sådan bruges Social Book Post Manager til massesletning af dine Facebook-indlæg:

  • Tilføj plugin til din browser. Åbn din Facebook-profil, og gå til Aktivitetslog. Vælg en kategori fra kolonnen Filtre til venstre. Synes godt om Indlæg, du er mærket i, eller Andres indlæg til din tidslinje.
  • Åbn udvidelsen af ​​Social Book Post Manager. Udfyld derefter felterne for at indsnævre din søgning på indlæg, du gerne vil slette: År, måned, tekstindhold og tekst ikke indeholder. Marker Prescan på side for at aktivere preview. Klik på Slet for at slette de valgte indlæg.

Husk, at når du først har slettet dine Facebook-indlæg, kan de ikke gendannes. Så inden du går og sletter alle disse minder, skal du sørge for at downloade dine Facebook-data.

Sådan masse slettes Instagram-indlæg

Det er ikke overraskende, at appen Instagram ikke lader dig slette mere end et indlæg ad gangen. Mere end det kan du kun slette dine indlæg ved hjælp af mobilappen, ikke din webbrowser.

For at slette et enkelt Instagram-indlæg skal du gøre følgende:

  1. Log ind på din Instagram-konto på din smartphone. Find det indlæg, du gerne vil slette. Klik derefter på de tre prikker i øverste højre hjørne af dette indlæg. Vælg Slet.

Du kan også vælge at arkivere dine indlæg i stedet for at slette dem. I modsætning til at slette, er denne handling reversibel. Indlægget vil også beholde alle likes og kommentarer, hvis du nogensinde skifter mening og ønsker at gendanne det.

Brug renser til Instagram til masse-sletning af Instagram-indlæg

Der er ganske mange apps derude, der kan hjælpe dig med at slette Instagram-indlæg masse. En populær mulighed er Cleaner for Instagram (download til: iOS, Android).

Hvis du besluttede at slippe dit feed af nogle gamle indlæg ved hjælp af Cleaner til Instagram, skal du følge disse trin:

  • Åbn appen på din smartphone. Log ind på din Instagram-konto. Læs og accepter vilkår og betingelser.
  • Vælg Medie i menuen i bunden af ​​appen. Vælg de indlæg, du vil fjerne. Tryk på lynskiltet i nederste højre hjørne. Klik på Slet.

Cleaner til Instagram er gratis til op til 40 operationer. Der er en mulighed for at opgradere den og få mere funktionalitet med Pro-versionen. Appen er ikke begrænset til massesletning af dine Instagram-indlæg. Du kan bruge det til at hvidliste brugere, fjerne eller blokere dem samt fjerne likes fra indlæg.

Hvis du spekulerer på, om du deler med på sociale netværk, er chancerne for, at du har ret, og det er tid til en generel oprydning. Rensning af dine sociale mediekonti er ikke kun godt for din sjæl (og dine følgere), men kan være et stort skridt i retning af at beskytte dit overordnede online privatliv.