Hvis du er dybt inde i Googles økosystem, ved du sandsynligvis allerede, at virksomheden har en hel del information om dig. Heldigvis holder de masser af det ét sted for dig at downloade og endda slette.

Sletning af dine Google-kontodata fjerner ikke din Google-konto; du mister ikke dine Gmail-meddelelser, YouTube-kanal, Google Drive-filer osv. Hvad det virkelig betyder at slette dine data fra Google er, at du rydder de poster, som Google holder på dig, f.eks. det, du søger efter på nettet, de apps, du åbner på din enhed, de videoer, du har set på YouTube osv.

Der er to måder at udslette de fleste typer Google-data - manuelt og automatisk. Du kan slette hele dele af information på en gang, eller du kan vælge nøjagtigt, hvad du vil fjerne, mens du beholder resten. For eksempel kan du slette gårsdagens webhistorie, bare dagens Google Assistant-poster, hele sidste års værdi af YouTube-søgninger osv.

Sådan slettes dine Google-kontodata

Der er flere kategorier af oplysninger, som du kan slette, som du kan se nedenfor. Spring ned til det afsnit, der vedrører de oplysninger, du vil slette fra din konto.

Følg dog først disse to trin, hvilket er, hvordan du kommer til den rigtige side for at vælge, hvad du vil slette.

  • Åbn området Data & personalisering på din Google-konto. Du kan komme dertil fra dette link ved at vælge Data & personalisering fra venstre.
  • Vælg Kom i gang i området Take the Privacy Checkup øverst.

Slet web- og appaktivitet fra Google

Websøgningsaktivitet er sandsynligvis den største grund til, at de fleste mennesker vil slette deres Google-data.

Når du følger disse trin, kan du slette dine søgeposter samt en enorm mængde data, som Google opbevarer om dig, f.eks. De websteder, du åbner, de meddelelser, du rydder fra din Android-enhed, de apps, du har har brugt, dokumenter, du har åbnet i Google Docs, apps, du har besøgt i Google Play Store, og meget mere.

  • Vælg Håndter WEB & APP AKTIVITET.
  • Vælg Slet aktivitet ved.
  • Vælg den dato, der har de oplysninger, du vil fjerne, eller vælg Alle tidspunkter i menuen. Vælg et produkt fra listen, eller vælg Alle produkter for at slette dine Google-data, der vedrører alle produkter. Dine indstillinger inkluderer alt fra annoncer og bøger til Chrome, Drev, Gmail, Google Nyheder, Billedsøgning, Google Play Butik, Søgning, Videosøgning osv.

Tip: Du kan stoppe personaliserede annoncer og søgeresultater på Google fra dine Google-kontoindstillinger.

  • Bekræft med knappen Slet.

Følg disse trin for at slette din web- og appaktivitet automatisk:

  • Besøg siden Håndter WEB & APP AKTIVITET igen, men vælg denne gang Vælg hvor længe du vil beholde.
  • Vælg Keep i 18 måneder eller Hold i 3 måneder, og vælg derefter Næste.
  • Vælg Slet i fremtiden for at vente til posterne er 18 eller 3 måneder gamle for at fjerne dem, eller vælg Slet nu for at slette aktiviteten lige nu, og lad dem derefter automatisk slettes senere.
  • Vælg Bekræft for at gemme ændringerne.

Slet din Google-placeringshistorik

Et kort over alle de steder, din mobile enhed er gået, mens du er logget ind på din Google-konto, logges og gemmes på din Google-konto. Fordelene ved dette inkluderer bedre søgninger, mens du bruger Google Maps og muligheden for at se, hvor du har været gennem Googles tidslinjetjeneste.

Tip: Lær hvordan du får vist Google Maps placeringshistorik.

Sådan slettes disse Google-kontodata:

  • Vælg Håndter lokaliseringshistorie.
  • Vælg gear / indstillinger-knappen i bunden fra din tidslinjeside.
  • Vælg Slet alle placeringshistorik.
  • Bekræft med afkrydsningsfeltet, og klik derefter på DELETE LOCATION HISTORY.

For at få dine placeringsdata fra Google slettet automatisk fra nu af skal du udføre trin 1 og 2 ovenfor og derefter følge disse anvisninger:

  • Vælg Slet placeringshistorik automatisk.
  • Vælg enten Behold i 18 måneder eller Opbevar i 3 måneder, og derefter Næste.
  • Bekræft ved at markere afkrydsningsfeltet og derefter trykke på Bekræft.

Slet tale- og lydaktivitet fra Google

Google gemmer endda dine 'OK Google'-poster. Det gør dette for at lære, hvordan du bedre kan forstå din stemme, men du kan slette disse data, hvis du ikke ønsker, at det vil blive hængende på din Google-konto.

  • Vælg Håndter stemme og lydaktivitet.
  • Klik på papirkurvikonet ud for en hvilken som helst dato, eller find en bestemt post fra listen og brug Slet-indstillingen fra dens menu (den stablede stiplede menu).
  • Bekræft med Slet.

Slet din YouTube-søgehistorik

En anden måde, hvorpå Google holder styr på din aktivitet, er gennem dine YouTube-søgninger. Du kan slette de poster, der føres fra YouTube-søgninger med bare et par klik:

Tip: Der er meget, du kan gøre på YouTube. Se denne ultimative liste over tip, hacks og genveje.

  • Vælg Håndter YOUTUBE SØGshISTORIE.
  • Brug slet-knappen ud for enhver post eller dag for at slette oplysningerne fra din Google-konto.
  • Vælg Slet igen for at bekræfte.

Slet din YouTube-visningshistorik

Hvis du ikke ønsker, at Google skal huske, hvad du så på YouTube, er det også let at slette disse oplysninger.

Tip: Du kan undgå disse trin i fremtiden ved at se YouTube-videoer privat.

  • Brug linket MANAGE YOUTUBE WATCH HISTORY til at åbne en ny side.
  • Slet en bestemt post, du ønsker, eller slet en hel dags værdi af YouTube-visningshistorik med papirkurven-knappen.
  • Bekræft, at du vil have Google-data fjernet ved at vælge Slet.